neljapäev, 25. juuli 2013

Pisaratega vaarikakook.




Muretaigen- 
3 dl nisujahu
2spl suhkrut
100 gr.margariini/võid
1 muna
2 spl külma vett

Sega kokku muna, suhkur ja toasoe või. Mõõda lauale jahu, sool ja küpsetuspulber, sega läbi ning vala peale või mass. Haki jahu ja või pahtlilabida abil kokku, kuni saad munaputru meenutava massi. Nüüd suru mass käte abil 5-10 liigutusega kokku tainabatooniks (ära sõtku ega üleliia käsi kasuta), mässi kilesse ning lase jahedas 30 minutit puhata. (Võid muretaigent kasuta ka erinevate marjapirukate põhjana, valmista sefiirikorvikesi või magusaid kaneeli-suhkruküpsiseid.) Tainas säilib külmikus 2päeva.
*Muretaina valmistamiseks on sul vaja kraba - mina kasutan ehituspoest ostetud pahtlilabidat.

Kate-
1l värskeid vaarikaid(või 500g sügavkülmutatud vaarikaid)
1spl kartulijahu
3  munavalget
3/4 suhkrut

Suru taigen võiga määritud koogivormi põhja ja äärtele. Lao peale vaarikad. Küpseta ahjus 200C juures 15 min. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga. Vala vaarikatele ja küpseta veel 5-10 min. kuni kook on pruunikas. Lase jahtuda. Koogile peaksid tekkima pisarad.
Head isu.


1 kommentaar:

  1. sorry ,aga ei saa aru miks seda kraba või pahtlilabidat . olen varemgi teinud ja ilma nende asjadetta ,häda ei miskit.

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.