©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Nanaimo

by - teisipäev, august 27, 2013



Väga maitsev dessert Kanadast.  Valmistamine pole küll keeruline, aga võtab siiski mõnevõrra aega.
Maitse kompenseerib selle kenasti.  Kuna teda tuleb parajalt tükeldatud kujul säilitada külmkapis, siis võib desserdi valmis teha juba varem, seda maitsvam ta on.
Ained:

Koorevõi       250 gr.
Suhkur             50 gr.
Kakao pulber    5 spl.
Muna (kergelt lahtiklopitud)  1 tk
Vanilje                 1tl.
Vahvli tükid         1,5 klaasi
Kookoshelbed       1 klaas
Purustatud Kreeka pähklid    0,5 klaasi
Vanilje pudingu pulber  3 spl.
Piim                   50 ml
Tuhksuhkur        2,5 klaasi
Tume šokolaad  200 gr.

 Valmistamine:
Selle suurepärase desserdi valmistamiseks tuleb esimesena teha põhi:  Sulatage 100 gr. võid kastrulis. Lisage suhkur ja kakaopulber ning segage ühtlaseks massiks. Lisage  lahtiklopitud muna ja vanilje ning ja võtke nõu tulelt.  Lisage vahvlitükid ( võib asendada näiteks šokolaadi küpsiste või kreekeri tükkidega), kookoshelbed ja pähklid ning segage hoolega. Määrige neljakandiline  vorm võiga ja asetage saadud segu vormi ja jätke jahtuma. Vorm ei pruugi olla liiga lai, vaid pigem piklik. Asetage vorm 20 minutiks külmkappi.  Nüüd valmistage desserdile  kreemjas kiht. Selleks tuleb 70 gr. pehmet võid mikserdada kreemjaks massiks. Lisada pudingu pulber ja piim ning jätkates kloppimist lisada  ühtlaselt tuhksuhkur. Nüüd valage saadud segu külmkapis olevale  kihile ja asetage dessert tagasi külmkappi. Nüüd valmistage  pealmine šokolaadi kiht. Selleks sulatage šokolaadi tükid koos ülejäänud võiga ja jahutage veidi maha. Nüüd kallake see  kiht desserdile ja asetage külmkappi aga ainult seniks kuni šokolaad ei hakka veel kõvaks tahkuma. Võtke dessert külmkapist ja tehke noaga kerged märgid ette kui suuri  ja missuguseid tükke soovite saada. Veel enne kui pealmine kiht täielikult kõvaks tõmbab, tuleb dessert tükeldada. Seda saab teha kuumaks aetud noaga ja enne iga järgmise tüki lõikamist tuleb nuga kuivaks pühkida.  Nüüd tükid tagasi külmikusse ja  serveerida jahutatult.


You May Also Like

0 kommentaari

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate