©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kõrvakesed.

by - neljapäev, jaanuar 16, 2014



Kõrvakesed

Koostis:
- Või (või margariin) 250 g piima
- piima 50 ml suhkrut
- Suhkrut 0,5 tassi
- soola 1/4 tl lusikat
- 2 muna
- 1,5-2 tassi jahu


Munad segada 1 sl suhkruga, lisa piim, sool sega ja valada segule juurde sulavõi. Kõik segatakse hästi segamini(võid kasutada ka mikserit). Seejärel lisage sõelutud jahu ja segage tainast kiiresti segamini.

Jahu kogust peab korrigeerima, et tainas tuleks pehme, kuid samal ajal ei oleks selline mis liiga veniks ja ei jääks käte külge. Rulli tainas ja voldi neljaks, siis korrake seda protseduuri üks kord uuesti.

Pane külmkappi 40 minutiks, kuni tainas muutub kõvaks . Jahutatud tainas jagada mitmeks osaks iga osa puista üle suhkruga ja laota osad üksteise peale. Rullige kihid uuesti piklikuks kujuks. Voldi kokku kitsam pool jättes keskele 1,5-2cm pilu. Jälle puista pealt suhkruga. Kokkuklapitud tainas lõika 1-1,5 cm viiludeks.

Nüüd pane kõrvakesed võiga määritud küpsetusplaadile ja aseta eelsoojendatud ahju küpsema. Lase küpseda 220 kraadi juures 15 minut. Võta küpsised kohe pannilt, kui nad jäävad liiga kauaks pannile, kleepuvad kõrvakesed panni külge.

You May Also Like

0 kommentaari

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate