No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Isevalmistatud maitsev kodune sink

by - kolmapäev, oktoober 18, 2017


Kõige parem kodune sink – See on eri liikide liha kombinatsioon, tänu millele on see mahlane ning pikantne. Pikantsuse annavad vürtsid, mis avavad sealiha ja veiseliha võlud. Keedetud marmorjas sink hoiab täiuslikult oma kuju ja ei lagune lõikamisel. Muideks mitte mingit röstimist ega kesta - ainult puhas liha, minimaalse rasvasisaldusega. Võrratu maitse ja isuäratav lõhn pakuvad tõelise naudingu: kodusest singist saab suurepärane poe singi asemik. Proovige ka teie: teile kindlasti hakkab sink sealihast ja veiselihast meeldima, mis on valmistatud kodustes tingimustes.

Koostisosad:

- Liha – 1kg ( 300gr rasvast sealiha, lahjat sealiha, veiseliha ja 100gr peekonit või soolapekki);
- Sool – 17gr
- Must terapipar ( maitse järgi)
- Teised vürtsid lihatoitudele (oma äranägemise järgi)

Valmistamine:

Võta kõigepealt veiseliha, pese hoolikalt veega ja lõika väikesteks kuubikuteks.

Seejärel lõikame peekoni väikesteks tükkideks, mis annab kodustes tingimustes valmistatud singile mahlakuse ja pikantsuse.

Sealiha jagame kaheks ühesuguseks osaks. Ühe lõikame kuubikuteks ja teisest teeme hästi peenikese hakkliha. Selle tegemise jaoks võime kasutada hakkliha masinat või siis blenderit: muutes filee pasta sarnaseks. Hakkliha on meil vaja selleks, et siduda lihatükid omavahel. 

Sügavasse kaussi paneme hakitud liha ja hakkliha pasta.

Paneme uhmrisse terapipra ( mina kasutan musta ja lõhnavat pipart), peenestame selle hästi ja lisame lihale.

Seejärel lisage vürtse oma äranägemise järgi: mina kasutan kuivatatud jõhvikat ja majoraani. Lisame soola sellele lihamassile ja segame hästi nii, et kõik koostisosad omavahel seguneks. Katame kausi kaanega ja paneme külmikusse mõneks tunniks, et mass maitsestuks.

Rullime lahti toidukile, ühte otsa paneme kolmandiku lihamassist. Niisutades käsi veega pressime hoolikalt liha, vormides vorsti kuju. See järel rullime tihedalt. Kui te märkate õhumulle siis võtke hambaork ja torgake ettevaatlikult õhumulli, et kile liibuks tihedalt lihamassile. Sellisel viisil saab sink sealihast ja veiselihast sile ja terviklik nagu on öeldud ka retseptis.

Peale seda võtke vorstike hoides otstest ja veeretage seda töölaual edasi tagasi; selliselt saab ta veel tihedam ja maitsvam.

Võtame jälle toidukile: selle ühele servale paneme vorstikese, otsad keerame selle alla ja keerame teistkordselt kile sisse. Rullime sinki : nagu esimeselgi korral. Samamoodi teeme kolmas ja neljaski kord sama tehnoloogiaga.

Teeme veel kaks vorsti samal meetodil. Antud retsepti järgi saame sealiha ja veiseliha singirulle kolm tükki.

Paneme poti veega tulele ja kuumutame seda: temperatuur ei tohi olla kõrgem kui 80kraadi – see tähendab, et keema ei lase. Seejärel paneme sinna koduse singi katame kaanega ja keedame vastavalt retseptile 2,5 tundi.

Edasi tuleks keedetud sinki jahutama toatemperatuurini: kuna seda soovitatakse süüa külmana. Peale mõningaid tunde paneme selle külmikusse: sellisel meetodil saab vorstike veel aromaatsem ja tihedam.

Lõikame ettevaatlikult noaga kile ümbert, lõikame tükkideks ja paneme lauale. Kodune sink on väga maitsev ja säilib üsna kaua.

Nüüd te teate kuidas valmistada maitsvat kodusinki. Rõõmustage ennast ja oma lähedasi aromaatse ja mahlase delikatessiga.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate